ଆଣ୍ଠୁ ଗଣ୍ଠି ରୋଗରୁ ମୁକ୍ତି ଦେବ ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର
ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ରରେ ଅନେକ ଜିନିଷରେ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ । ପନିପରିବାରେ ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ବହୁଳ ଭାବରେ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ । ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ରରେ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଭରପୂର ଅଟେ ଯାହା ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ବାହାର କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ । ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତରେ ଜମା ହୋଇଥିବା ବର୍ଜ୍ୟ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ପରିସ୍ରା ମାଧ୍ୟମରେ ବାହାର କରିପାରେ । ଏହା ଆର୍ଥ୍ରାଇଟିସ୍ ଯନ୍ତ୍ରଣାକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ ।
ଧନିଆ ପତ୍ରରେ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ହ୍ରାସ କରିବାର ଶକ୍ତି ରହିଛି । ଧନିଆର ସୁଗନ୍ଧ ଦୂର ଦୂରାନ୍ତରୁ ଲୋକଙ୍କୁ ଆକର୍ଷିତ କରିଥାଏ । ଧନିଆ ଔଷଧୀୟ ଗୁଣରେ ପରିପୂର୍ଣ୍ଣ ରହିଛି । ଧନିଆ ପତ୍ରରେ କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ପୋଟାସିୟମ୍, ଥିଆମିନ୍, ଫସଫରସ୍, ଭିଟାମିନ୍ ସି, ଭିଟାମିନ୍ କେ ଭଳି ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ରହିଥାଏ । ଧନିଆ ରକ୍ତ କ୍ରିଏଟିନାଇନ୍ ସ୍ତର ଏବଂ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ହ୍ରାସ କରେ ।
ପୋଦିନା ପତ୍ରରେ ଔଷଧୀୟ ଗୁଣରେ ପରିପୂର୍ଣ୍ଣ ରହିଥାଏ । ଏଥିରେ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ପରିମାଣର ଆଇରନ୍, ପୋଟାସିୟମ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍, ଭିଟାମିନ୍ ଏ ଓ ଫୋଲେଟ୍ ଥାଏ, ଯାହା ରକ୍ତରୁ ଅଧିକ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ବାହାର କରିଥାଏ । ପୋଦିନା ପତ୍ରରେ ମଧ୍ୟ ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ଗୁଣ ରହିଛି ଯାହା ରକ୍ତ ଅପରିଷ୍କାରତାକୁ ଦୂର କରିଥାଏ । ପୋଦିନା ପତ୍ର ଖାଇବା ଦ୍ବାରା ପରିସ୍ରାରୁ ଶୁଦ୍ଧ ବାହାରିଥାଏ । ପୋଦିନା ଶରୀରରୁ ବିଷାକ୍ତ ପଦାର୍ଥ ମଧ୍ୟ ବାହାର କରିଥାଏ ।
ପାନ ପତ୍ରର ଅନେକ ଗୁଣ ରହିଛି । ଏହି ପତ୍ର କେବଳ ସୁସ୍ୱାଦୁ ଖାଦ୍ୟ ଭାବରେ ଖିଆଯାଏ ନାହିଁ ବରଂ ଅନେକ ଔଷଧୀୟ ଗୁଣ ମଧ୍ୟ ରହିଥାଏ । ପାନ ପତ୍ର ଦ୍ବାରା ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ପାରଙ୍ଗମ ହୋଇଥାଏ । ଯଦି ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା କଷ୍ଟଦାୟକ ହୁଏ ତେବେ ପାନ ପତ୍ର ଖାଇପାରିବେ ।
ତେଜ ପତ୍ର କେବଳ ରୋଷେଇ ପାଇଁ ଉପଯୋଗୀ ନୁହେଁ । ତେଜ ପତ୍ରରେ ଅନେକ ଔଷଧୀୟ ଗୁଣରେ ଭରପୂର ଅଟେ । ତେଜ ପତ୍ରଗୁଡ଼ିକ ରକ୍ତରେ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ପରିମାଣକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ । ଏଥିରେ ଏକ ଆଣ୍ଟି-ଇନଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ଉପାଦାନ ଅଛି ଯାହା ରକ୍ତରୁ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ସଫା କରିଥାଏ । ତେଜ ପତ୍ରକୁ ଚା’ରେ ପକାଇ ପିଇବା ଭଲ । ଏହା ଆଣ୍ଠୁଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣାକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ ।
Comments are closed.