କଲେଷ୍ଟ୍ରୋଲ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରେ କଳା ଚାଉଳ

ଭାରତୀୟ ରୋଷେଇରେ ଚାଉଳ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଶସ୍ୟ | କିନ୍ତୁ ଧଳା ଚାଉଳ ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ବିଷ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ, କାରଣ ଏହା ଚିନି ସ୍ତରକୁ ବଢ଼ାଇପାରେ |

ମଧୁମେହ ଏପରି ଏକ ରୋଗ, ଯେଉଁଥିରେ ଖାଦ୍ୟ ସମ୍ବନ୍ଧରେ ଅନେକ କିଛି ଏଡାଇବାକୁ ପଡିବ | ଯଦିଓ ଆପଣ ଧଳା ଚାଉଳ ଖାଇ ପାରିବେ ନାହିଁ | କିନ୍ତୁ ସେଠାରେ ଗୋଟିଏ ଚାଉଳ ଅଛି, ଯାହାକୁ ଆପଣ ବିନା ଦ୍ୱିଧାରେ ଖାଇପାରିବେ ଏବଂ ତାହା ହେଉଛି ‘କାଲା ଚାୱାଲ୍’ ଅର୍ଥାତ୍ ‘କଳା ଚାଉଳ’ |

ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ କଳା ଚାଉଳ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ | ଏହାର କାରଣ ହେଉଛି ଏହାର ଗ୍ଲାଇସେମିକ୍ ଇଣ୍ଡେକ୍ସ କମ୍ ଅଟେ | କେବଳ ଏତିକି ନୁହେଁ, କଳା ଚାଉଳରେ ପ୍ରୋଟିନ୍, ଆଇରନ୍, ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଏବଂ ଫାଇବରରେ ଭରପୂର ମାତ୍ରାରେ ଥାଏ।

ଯଦି ଆପଣ ଜଣେ ମଧୁମେହ ରୋଗୀ ଏବଂ ଚାଉଳ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ କଳା ଚାଉଳ ବାଛିପାରିବେ | ଏହା ଆପଣଙ୍କ ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ସ୍ତର ବଢାଇବାକୁ ଦେବ ନାହିଁ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କ ହୃଦୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟର ଯତ୍ନ ମଧ୍ୟ ଦେବ |

କଳା ଚାଉଳ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରୋଲକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରଖିବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରିପାରିବ ଏବଂ ହୃଦରୋଗରୁ ମଧ୍ୟ ରକ୍ଷା କରିପାରିବ | ସେଥିପାଇଁ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ କଳା ଚାଉଳ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରନ୍ତୁ |

ଅନେକ ଲୋକଙ୍କର କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ସମସ୍ୟା ଥାଏ | ଯଦି ଆପଣ ମଧ୍ୟ ଏହି ଲୋକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ, ତେବେ ଆଜିଠାରୁ ନିଜେ କଳା ଚାଉଳ ଖାଇବା ଆରମ୍ଭ କରନ୍ତୁ | ଏହା କେବଳ କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟର ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରିବ ନାହିଁ, ହଜମ ସହ ଜଡିତ ସମସ୍ୟାର ମଧ୍ୟ ସମାଧାନ କରିବ |

Comments are closed.