କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ ଧଳା ଚାଉଳ
ଧଳା ଚାଉଳରେ ପୋଟାସିୟମ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ଏବଂ ଫୋଲିକ୍ ଏସିଡ୍ ପରି ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ମିଳିଥାଏ, ଯାହା ରକ୍ତଚାପ ଏବଂ ହୃଦରୋଗ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ । ଏଥିରେ ଚର୍ବି ଏବଂ ସୋଡିୟମର ଉପସ୍ଥିତି ମଧ୍ୟ ମିଳିଥାଏ । ଯେହେତୁ ଧଳା ଚାଉଳ ଏକ ବିଶୋଧିତ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍, ଏଥିରେ ଫାଇବର ସହିତ କିଛି ଜରୁରୀ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱର ଅଭାବ । ଯଦିଓ, ଯଦି ଆପଣ ଏହାକୁ କିଛି ପୁଷ୍ଟିକର ପନିପରିବା ସହିତ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ଆପଣଙ୍କୁ ଅନେକ ଲାଭ ଦେଇପାରେ । ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଶରୀରକୁ ଧଳା ଚାଉଳ ଖାଇବାର ଲାଭ କ’ଣ?
୧. ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧିକାରୀ: ଧଳା ଚାଉଳ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀର ତତକ୍ଷଣାତ୍ ଶକ୍ତି ପାଇଥାଏ । କାରଣ ଏଥିରେ ଅଧିକ ପରିମାଣର କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍ ଥାଏ ଏବଂ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍ ଶରୀରକୁ ତତକ୍ଷଣାତ୍ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଇଥାଏ ।
୨. ଉତ୍ତମ ହଜମ: ଧଳା ଚାଉଳ ଖାଇବା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ । କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ଦେବାରେ ମଧ୍ୟ ଏହା ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ । ଏହା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ବିଷାକ୍ତ ପଦାର୍ଥ ଶରୀରରୁ ବାହାରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।
୩. ରକ୍ତଚାପ: ଧଳା ଚାଉଳ ଖାଇବା ରକ୍ତଚାପ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ । ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହୃଦଘାତର ଆଶଙ୍କା ମଧ୍ୟ କମିଯାଏ ।
୪. ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟରେ ଭରପୂର: ଧଳା ଚାଉଳରେ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ମିଳିଥାଏ, ଯାହା ଶରୀରକୁ ମୁକ୍ତ ରେଡିକାଲ ଦ୍ୱାରା ହେଉଥିବା କ୍ଷତିରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ ।
Comments are closed.