ନାଲି କଦଳୀ କେଉଁଠୁ ଆସେ

କଦଳୀ ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ | ସମସ୍ତେ ଏହାର ମିଠା ସ୍ୱାଦ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି | ଏଥିରେ କଣସି ମଞ୍ଜି ନାହିଁ, ଏହି କାରଣରୁ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଅତି ସହଜ | ଏହା ଏତେ ନରମ ଯେ ପିଲାମାନେ ମଧ୍ୟ ଏହାକୁ ଆରାମରେ ଖାଆନ୍ତି | ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍ ଏ, ଭିଟାମିନ୍ ସି, ଭିଟାମିନ୍ ବି -6, କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍, ଜିଙ୍କ, ଆଇରନ୍, ଫସଫରସ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ସୋଡିୟମ୍ ଏବଂ ପୋଟାସିୟମ୍ ପ୍ରଚୁର ମାତ୍ରାରେ ଏହାକୁ ମାନବଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲୋକପ୍ରିୟ କରିଥାଏ | ତଥାପି, ବର୍ତ୍ତମାନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଆପଣ କେବଳ ହଳଦିଆ କଦଳୀ ଦେଖିଥିବେ କିମ୍ବା ଖାଇଥିବେ | କିନ୍ତୁ ଆମେ ଯେଉଁ କଦଳୀ ବିଷୟରେ କହୁଛୁ ତାହା ହେଉଛି ଏକ ଲାଲ୍ କଦଳୀ | ଦେଖିବା ଯେତିକି ସୁନ୍ଦର, ସ୍ୱାଦରେ ମଧ୍ୟ ସମାନ ଚମତ୍କାର | ସବୁଠୁ ବଡ କଥା ହେଉଛି ହଳଦିଆ କଦଳୀ ଅପେକ୍ଷା ଏହାର medic ଷଧୀୟ ଗୁଣ ଅଧିକ |

ନାଲି କଦଳୀ କେଉଁଠୁ ଆସେ |
ଲାଲ୍ ବାନା ମୁଖ୍ୟତ ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆରେ ପୂର୍ବରୁ ଚାଷ କରାଯାଉଥିଲା, କିନ୍ତୁ ସମୟ ସହିତ ଏହା ଆମେରିକା, ୱେଷ୍ଟଇଣ୍ଡିଜ୍ ଏବଂ ମେକ୍ସିକୋରେ ପହଞ୍ଚିଥିଲା ​​| ତେବେ ବର୍ତ୍ତମାନ ଭାରତର କୃଷକମାନେ ଏହାକୁ ଚାଷ କରିବା ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି। ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ, ତାମିଲନାଡୁ, ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ଏବଂ କେରଳରେ ଲାଲ ରଙ୍ଗର କଦଳୀ ଚାଷ କରାଯାଉଛି। କୃଷକମାନେ ଏହାକୁ ଚାଷ କରି ବିପୁଳ ଲାଭ କରୁଛନ୍ତି | ଏହି କଦଳୀ ଚାହିଦା କେବଳ ଏହାର ରଙ୍ଗ ହେତୁ ନୁହେଁ, ବରଂ ଏଥିରେ ଥିବା ବିଟା-କାରୋଟିନ୍ ହେତୁ ବଜାରରେ ମଧ୍ୟ ଏହାର ଚାହିଦା ଅଧିକ |

ନାଲି କଦଳୀ ହଳଦିଆ କଦଳୀଠାରୁ ଅଧିକ |
ହଳଦିଆ କଦଳୀ ଅପେକ୍ଷା ଲାଲ କଦଳୀ ଅଧିକ ଉତ୍ପାଦିତ ହୁଏ |ଏହାର ଚାଷ ଶୁଷ୍କ ଜଳବାୟୁରେ କରାଯାଏ | ଏହି କଦଳୀ ର ଡାଳ ବହୁତ ଲମ୍ବା | ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶରେ ଏହା ମିର୍ଜାପୁରରେ ଚାଷ କରାଯାଉଛି। 2021 ମସିହାରେ, ମିର୍ଜାପୁର ଉଦ୍ୟାନ କୃଷି ବିଭାଗ 5 ହଜାର ଲାଲ କଦଳୀ ଉଦ୍ଭିଦକୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଥିଲା, ଯାହା ପରେ ଏହି ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକ ଚାଷୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ବଣ୍ଟନ କରାଯାଇଥିଲା |

Comments are closed.