ଶୀତଳ ପାନୀୟ ପାର୍ଶ୍ୱ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା…..

ଗରମ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ୠତୁ ଆସିଛି | ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁ ସହିତ ଗଳାର ଶୁଷ୍କତା ଏବଂ ପ୍ରବଳ ତୃଷା ମଧ୍ୟ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି | ଲୋକମାନେ ସେମାନଙ୍କର ଶୋଷ ମେଣ୍ଟାଇବା ପାଇଁ ପାଣି ପିଅନ୍ତି, କିନ୍ତୁ ଅଧିକାଂଶ ଲୋକ ମଧ୍ୟ ବହୁ ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟ ପିଇଥା’ନ୍ତି | ପିଲା ହୁଅନ୍ତୁ କିମ୍ବା ବୃଦ୍ଧ ହୁଅନ୍ତୁ, ସମସ୍ତେ ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟ ପ୍ରତି ଏକ ବିଶେଷ ସଂଲଗ୍ନ କରନ୍ତି | ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟ ପିଇବା ପଡେ, କିନ୍ତୁ ଏହାକୁ ଅଧିକ ଖାଇବା ଶରୀର ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ବୋଲି ମଧ୍ୟ ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇପାରେ |

ଲୋକଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଏକ ବିଶ୍ୱାସ ମଧ୍ୟ ଅଛି ଯେ ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟ ପିଇବା ଶରୀର ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ | ତେବେ ଏହି ଦାବି ସତ୍ୟଠାରୁ ବହୁ ଦୂରରେ। ଏହାର କାରଣ ହେଉଛି ଯଦି ଆପଣ ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟର ମାତ୍ରା ବୃଦ୍ଧି କରନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ଏହାର ପ୍ରତ୍ୟକ୍ଷ ପ୍ରଭାବ ଆପଣଙ୍କ ଶରୀର ଉପରେ ଦେଖିବେ | ଏହି ଖବରରେ, ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବୁ କୋଲ୍ଡ ପାନୀୟ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରର କ’ଣ କ୍ଷତି ହୋଇପାରେ |

କୋଲ୍ଡ ପାନୀୟ ପିଇବା ଶରୀର ଉପରେ ଏହି ପ୍ରଭାବ ପକାଇଥାଏ |
1. ଫ୍ରକ୍ଟୋଜ ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟରେ ମିଳିଥାଏ, ଯେଉଁ କାରଣରୁ ପେଟରେ ଚର୍ବି ଜମା ହୋଇପାରେ | ପେଟରେ ଚର୍ବି ବୃଦ୍ଧି ଅର୍ଥ ହେଉଛି ମଧୁମେହ ଏବଂ ହୃଦୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ରୋଗ ଆପଣଙ୍କୁ ବ୍ୟଥିତ କରିପାରେ |

2. ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟ ଆମ ଯକୃତକୁ ବହୁତ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଏ | ବାସ୍ତବରେ, ଯେତେବେଳେ କୋଲ୍ଡ ପାନୀୟର ପରିମାଣ ବଢିଯାଏ, ସେତେବେଳେ ଯକୃତ ଜୋରରେ ବଢିବାକୁ ଲାଗେ | ଏହା ମଦ୍ୟପାନ ନକରି ଫ୍ୟାଟି ଯକୃତ ରୋଗର ଆଶଙ୍କା ବଢିଇଥାଏ |

3. ଯଦିଓ ଲୋକମାନେ ଭାବନ୍ତି ଯେ ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟରେ ଅନେକ ଉପକାରୀ ଉପାଦାନ ଥାଏ | କିନ୍ତୁ ସତ୍ୟ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ବିପରୀତ ଅଟେ। ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ପରିବର୍ତ୍ତେ ଏହା କ୍ୟାଲୋରୀ ଏବଂ ଚିନିରେ ପରିପୂର୍ଣ୍ଣ | ଶର୍କରା ପାନୀୟ ଯୋଗୁଁ ଲେପ୍ଟିନ ପ୍ରତିରୋଧର ଆଶଙ୍କା ଅଛି, ଯାହା ମେଦବହୁଳତା ପାଇଁ ଦାୟୀ |

4. ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟ ଯୋଗୁଁ ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ବୃଦ୍ଧି ହେବାର ଆଶଙ୍କା ମଧ୍ୟ ଥାଏ | ଏହାର କାରଣ ଶରୀର ଇନସୁଲିନ୍ ପ୍ରତିରୋଧକ ହୋଇଯାଏ | ଇନସୁଲିନର କାର୍ଯ୍ୟ ହେଉଛି ଗ୍ଲୁକୋଜକୁ ରକ୍ତ ପ୍ରବାହରୁ କୋଷକୁ ସ୍ଥାନାନ୍ତର କରିବା | କୋଲ୍ଡ ପାନୀୟ ଯୋଗୁଁ କୋଷଗୁଡ଼ିକ ଇନସୁଲିନର ପ୍ରଭାବ ପ୍ରତି କମ୍ ସମ୍ବେଦନଶୀଳ ହୋଇଯାଏ |

Comments are closed.