କାହିଁକି ସାଲାଡରେ ଲୁଣ ମିଶାଇବା ଉଚିତ୍‌ ନୁହେଁ

ସାଲାଡ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ । ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ସାଲାଡ ଖାଇବା ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଇଛି । ଅଧିକାଂଶ ଲୋକ ଖାଦ୍ୟ ସହିତ ସାଲାଡ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି । ଏହା କେବଳ ଖାଦ୍ୟକୁ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ନୁହେଁ, ଏହା ପୁଷ୍ଟିକର ମଧ୍ୟ କରିଥାଏ । ସାଲାଡକୁ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ କରିବା ପାଇଁ, ଏହିପରି କିଛି ଜିନିଷ ଏହା ସହିତ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ, ଯାହା ଶରୀର ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇପାରେ । କିଛି ଲୋକ ସାଲାଡରେ ଲେମ୍ବୁ ଏବଂ ଲୁଣ (ଲେମ୍ବୁ ଏବଂ ଲୁଣ ସହିତ ସାଲାଡ୍‌) ମଧ୍ୟ ମିଶାନ୍ତି । ଏହା ସ୍ୱାଦକୁ ଭଲ କରିଥାଏ, କିନ୍ତୁ ଏହା ବିଷୟରେ ଅନେକ ଭୁଲ ଧାରଣା ଅଛି । କିଛି ଲୋକ ଏହାକୁ ସଠିକ୍‌ ମନେ କରନ୍ତି ନାହିଁ । ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କଠାରୁ ସାଲାଡରେ ଲେମ୍ବୁ ଏବଂ ଲୁଣ ମିଶାଯିବା ଉଚିତ କି ନୁହେଁ …

ସାଲାଡରେ ଲେମ୍ବୁ ମିଶାଇବା ଉଚିତ କି ନୁହେଁ?
ଆୟୁର୍ବଦରେ ମଧ୍ୟ ଲେମ୍ବୁ ଏବଂ ଲୁଣକୁ ସାଲାଡରେ ମିଶ୍ରଣ ନକରିବାକୁ କୁହାଯାଇଛି । ଏଥିରୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପକୃତ ହୁଏ ନାହିଁ । ତଥାପି, ଲେମ୍ବୁରେ ଭଲ ପରିମାଣର ଭିଟାମିନ୍‌ ସି ମିଳିଥାଏ । ସେଥିପାଇଁ ଏହାକୁ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଭାବରେ ମଧ୍ୟ ବିବେଚନା କରାଯାଏ । କାକୁଡି ଏବଂ ଟମାଟୋ ସହିତ ମିଶ୍ରିତ ଲେମ୍ବୁ ଖାଇବା ଉଚିତ୍‌ ନୁହେଁ । ଏହା କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇପାରେ । ତେଣୁ, ଯଦି ଆପଣ ସାଲାଡରେ ଲେମ୍ବୁ ଏବଂ ଲୁଣ ମିଶାଇ ସ୍ୱାଦ ବଢ଼ାଉଛନ୍ତି, ତେବେ ଏହାକୁ ଏଡାଇବା ଉଚିତ୍‌ ।

କାହିଁକି ସାଲାଡରେ ଲୁଣ ମିଶାଇବା ଉଚିତ୍‌ ନୁହେଁ ।
ଅନେକ ଲୋକ ସାଲାଡରେ ମିଶ୍ରିତ ଲୁଣ ଖାଆନ୍ତି । କିନ୍ତୁ ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ । ବାସ୍ତବରେ, ଲୁଣରେ ସୋଡିୟମ୍‌ ଥାଏ । ଏହା ଶରୀର ପାଇଁ ଆଦୌଠିକ ନୁହେଁ । ଏହା ସହିତ ଅନେକ ରୋଗ ଆଣିଥାଏ । ଯଦି ଶରୀରରେ ଅଧିକ ସୋଡିୟମ୍‌ ଥାଏ ତେବେ ରକ୍ତଚାପର ଆଶଙ୍କା ବଢିପାରେ । ଖାଦ୍ୟରେ ଉପରୁ ଲୁଣ ଖାଇବାକୁ ଡାକ୍ତରମାନେ ମଧ୍ୟ ବାରଣ କରିଛନ୍ତି । ଏହି କାରଣରୁ ଅସ୍ଥି ମଧ୍ୟ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇପାରେ । ଶରୀରରେ ସୋଡିୟମ୍‌ ଯେତେ ଅଧିକ ପ୍ରବେଶ କରେ, ହୃଦରୋଗ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ସେତିକି ବ .ିଢିପାରେ । ସେଥିପାଇଁ ଲୁଣ ଏବଂ ଲେମ୍ବୁ (ଲେମ୍ବୁ ଏବଂ ଲୁଣ ସହିତ ସାଲାଡ ଅସୁବିଧା) କେବେବି ସାଲାଡରେ ମିଶ୍ରିତ ହେବା ଉଚିତ ନୁହେଁ । ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ବିପଜ୍ଜନକ ହୋଇପାରେ ।

Comments are closed.