ଜାଇଫଳ ବ୍ୟବହାର ଦ୍ବାରା ମିଳିଥାଏ ଅନେକ ଫାଇଦା, ଜାଣନ୍ତୁ କଣ
କରୋନା ମହାମାରୀରୁ ଯେ କେହି ଦୂରରେ ରହିବାକୁ ଚାହିଁଥାନ୍ତି । ଏଥିପାଇଁ ନିଜର ଖାଦ୍ୟ ପାନୀୟ ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେବା ଉଚିତ୍ । ହେଲେ ଆପଣଙ୍କ ରୋଷେଇ ଘରେ ଏମିତି କିଛି ଜିନିଷ ରହିଛି, ଯାହା ଆପଣଙ୍କ ଇମ୍ୟୁନିଟି ସିଷ୍ଟମକୁ ମଜବୁତ କରିଥାଏ । ସେ ମଧ୍ୟରେ ଜାଇଫଳ ଅତୀବ ଲାଭକାରୀ । ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଜାଇଫଳର ଖାସ ବ୍ୟବହାର ସମ୍ପର୍କରେ ।
ଶରୀରକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ପାଇଁ ଜାଇଫଳ ବହୁତ ଲାଭକାରୀ ହୋଇଥାଏ । ଏଥିରେ ଫାଇବର, ଏଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ, କାମ୍ଫର, ମାଗ୍ନେସିୟମ ଭଳ ତତ୍ତ୍ୱ ମହଜୁଦ ରହିଛି । ଯାହା ଆମର ଇମ୍ୟୁନିଟି ସିଷ୍ଟମକୁ ମଜବୁତ ରଖିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ । ତେଣୁ ଆମେ ଖାଦ୍ୟରେ ଜାଇଫଳକୁ ନିଶ୍ଚିତ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଉଚିତ୍ । ପ୍ରାଚୀନ କାଳରୁ ଜାଇଫଳର ବ୍ୟବହାର ପାଚନ ତନ୍ତ୍ରକୁ ଠିକ୍ ରଖିବା ପାଇଁ କରାଯାଉଛି ।
ଇମ୍ୟୁନି ସିଷ୍ଟମକୁ ଏପରି ରଖିଥାଏ ମଜବୁତ
କେତେକ ଗବେଷଣାରୁ ଜଣାପଡିଛି, ଜାଇଫଳ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆମ ଶରୀରରେ ବହୁତ ଫାଇଦା ହୋଇଥାଏ । ଚୀନରେ କରୋନାର ନୂଆ ଭାରିଏଣ୍ଟ ତାଣ୍ଡବ ରଚିଥିବା ବେଳେ ଭାରତରେ ମଧ୍ୟ ଏଥିପାଇଁ ସାବଧାନ ହେବ କଥା । ଆମେ ଆମ ଭୋଜନରେ ଯାହା ସାମିଲ କରୁ ତାହା ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପରେ ପ୍ରଭାବ ପକାଇ ଥାଏ । ଜାଇଫଳ ସେବନ କରିବା ଦ୍ୱାରା ଏହା ଆମ ଶରୀରରେ ଫାଇବର ମାତ୍ରା ବଜାୟ ରଖିଥାଏ । ଯଦି ଆପଣଙ୍କର କବ୍ଜ ସମସ୍ୟା ଥାଏ ତେବେ ଜାଇଫଳ ବହୁତ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ ।
Comments are closed.