ମାଟି ହାଣ୍ଡିରେ ରଖନ୍ତୁ ଦହି, ମିଳିବ ଅନେକ ଫାଇଦା

ଦହି ଏକ ସୁସ୍ଥ ଏବଂ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ଦୁଗ୍ଧ ପଦାର୍ଥ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ | ଅନେକ ଲୋକ ଏହାକୁ ବାଧ୍ୟତାମୂଳକ ଭାବେ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି | କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ଏକ ହାଣ୍ଡିରେ କଦଳୀ ସେଟିଂ କିମ୍ବା ରଖିବା ଏହାର ଗୁଣ ବଢିଇଥାଏ?

ବାସ୍ତବରେ, ମାଟି ହାଣ୍ଡି ଶତାବ୍ଦୀ ଧରି ଦହି ଲଗାଇବା ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ହୋଇଆସୁଛି | ଯଦିଓ ଲୋକମାନେ ଏହାକୁ ଗ୍ଲାସ୍ ଏବଂ ଷ୍ଟିଲ୍ ବାସନରେ ଫ୍ରିଜ୍ କରନ୍ତି, କିନ୍ତୁ ମାଟିରେ ଦହି ଲଗାଇବା ସବୁଠାରୁ ଲାଭଦାୟକ ଏବଂ ଭଲ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ |

ଏକ ମାଟି ପାତ୍ରରେ ଦହି ରଖିବା କେବଳ ଏହାର ଗୁଣ ବଢାଏ ନାହିଁ, ବରଂ ଏହାର ସେଲଫି ଲାଇଫକୁ ମଧ୍ୟ ଅନେକ ଥର ବଢିଇଥାଏ | କଦଳୀ ସେଟ୍ କରିବା ପାଇଁ ପୃଥିବୀର ଅନେକ ସ୍ଥାନରେ ମାଟି ପାତ୍ର ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ | ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ହାଣ୍ଡିରେ ଦହି ଲଗାଇ ଆପଣ କେଉଁ ପ୍ରକାରର ଲାଭ ପାଇପାରିବେ?

କୁମ୍ଭାର ପ୍ରାକୃତିକ ମାଟିରୁ ତିଆରି ହୋଇଥିବାରୁ ଏଥିରେ କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ଆଇରନ୍ ଏବଂ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ପରି ଅନେକ ଜରୁରୀ ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥ ରହିଥାଏ | ଯେତେବେଳେ ଏହି ପାତ୍ରରେ କଦଳୀ ଗଚ୍ଛିତ କିମ୍ବା ଗଚ୍ଛିତ ହୁଏ, ତେବେ ଏହି ସମସ୍ତ ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥ ଦହି ସହିତ ଜଡିତ ହୋଇ ଏହାକୁ ଅଧିକ ପୁଷ୍ଟିକର କରିଥାଏ |

ଏକ ମାଟି ପାତ୍ରରେ ଫ୍ରିଜ୍ ହୋଇଥିବା ଦହିରେ ପ୍ରୋବାୟୋଟିକ୍ସର ପରିମାଣ ଅଧିକ | ପ୍ରୋବାୟୋଟିକ୍ସ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଜୀବାଣୁ, ଯାହା କେବଳ ହଜମ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ ନାହିଁ, ବରଂ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଣାଳୀକୁ ମଜବୁତ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ କାମ କରେ | ମାଟି ହାଣ୍ଡି ମଧ୍ୟ ଦହିରୁ ଅତିରିକ୍ତ ଜଳ ଶୋଷଣ କରିଥାଏ | ଏହି ଦହି ଅଧିକ ମୋଟା ହେବାର କାରଣ |

ଏକ ମାଟି ପାତ୍ରରେ ଗଚ୍ଛିତ ଦହିର ଭିନ୍ନ ସ୍ୱାଦ ଅଛି | ଏହା ବହୁତ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ | କାରଣ ଏଥିରେ ସାମାନ୍ୟ ପୃଥିବୀ ସ୍ବାଦ ମଧ୍ୟ ଯୋଗ କରାଯାଇଥାଏ | ଉଲ୍ଲେଖଥାଉ କି, ଦୁଗ୍ଧଜାତ ଦ୍ରବ୍ୟ ପ୍ରକୃତିରେ ଅମ୍ଳଯୁକ୍ତ | କିନ୍ତୁ ଯେତେବେଳେ ଆପଣ କଦଳୀକୁ ଏକ ମାଟି ପାତ୍ରରେ ଗଚ୍ଛିତ କରନ୍ତି, ସେତେବେଳେ ଏହାର ଅମ୍ଳତାକୁ ସନ୍ତୁଳିତ କରିବା ସହଜ ହୋଇଯାଏ |

Comments are closed.