ବ୍ୟବହାର କରୁଛନ୍ତି ଏହି ପାଉଡର, କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ଭଳି ରୋଗକୁ କରେ ସମାପ୍ତ
ଆପଣ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ଅନେକ ଉପାୟରେ କୋକୋ ପାଉଡ଼ର ଖାଇଥିବେ, କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ଚିନି ବିନା ଏହି ପାନୀୟ ପିିଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ କମିଯାଏ । ଯଦି ଜାଣି ନାହାନ୍ତି ତେବେ ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏହା ସମ୍ପର୍କରେ ଜଣାଇବୁ..
ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ହ୍ରାସ କରିବା ଏବଂ ଶରୀରରେ ଭଲ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ବଢ଼ାଇବା ପାଇଁ ଆମେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାର ଉପାୟକୁ ଆପଣାଇଥାଉ।, କିନ୍ତୁ ଆପଣ କେବେ କୋକୋ ପାନ କରିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରିଛନ୍ତି କି? ଜାପାନୀ ଅନୁସନ୍ଧାନକାରୀଙ୍କ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁଯାୟୀ, ପ୍ରତିଦିନ କୋକୋ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା HDL (ଭଲ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ) ସ୍ତର ବଢ଼ିଥାଏ। | ଏହି ଅନୁସନ୍ଧାନକାରୀମାନେ ଟୋକିଓର ଓଚାନୋମିଜୁ ୟୁନିଭରସିଟିର MD, PhD, କାଜୁଓ କଣ୍ଡୋ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ଥିଲେ, ଏମାନେ ସାଧାରଣ ତଥା ସାମାନ୍ୟ ଉଚ୍ଚ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରୋଲ୍ ସ୍ତର ଥିବା ୨୫ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ଜାପାନୀ ପୁରୁଷ ଙ୍କ ଅଧ୍ୟୟନ କରିଥିଲେ |
ଅନୁସନ୍ଧାନକୁ ଧ୍ୟାନରେ ରଖି ଏହି ପୁରୁଷମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ କେହି ପ୍ରେସକ୍ରିପସନ୍ , ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ କିମ୍ବା ଭିଟାମିନ୍ ସପ୍ଲିମେଣ୍ଟ ଗ୍ରହଣ କରୁନଥିଲେ। ସେମାନଙ୍କର ହାରାହାରି BMI (ବଡି ମାସ ଇଣ୍ଡେକ୍ସ) କୁ ଦେଖିଲେ, ସେମାନେ ଅଧିକ ଓଜନ ହୋଇନଥିଲେ, ଏବଂ ସେମାନେ ଅଧିକ ମଦ୍ୟପାନ କରିନଥିଲେ | ପ୍ରଥମେ ଅନୁସନ୍ଧାନକାରୀମାନେ ୨୫ ଜଣଙ୍କ ରକ୍ତ ଏବଂ ପରିସ୍ରା ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରି ସେମାନଙ୍କୁ ଦୁଇଟି ଦଳରେ ବିଭକ୍ତ କଲେ |
ଏହି ପରୀକ୍ଷା ପ୍ରାୟ ୧୨ ସପ୍ତାହ ଧରି ଚାଲିଥିଲା। ଗୋଟିଏ ଗୋଷ୍ଠୀ ୧୨ ସପ୍ତାହ ପାଇଁ ପ୍ରତିଦିନ ଚିନି ମିଶାଇ କୋକୋ ପିଇବାକୁ ଦିଆଗଲା। | ତୁଳନା ପାଇଁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଗୋଷ୍ଠୀର ପୁରୁଷମାନଙ୍କୁ ୧୨ ସପ୍ତାହ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କୋକୋ ବିନା ମିଠା ପାନୀୟ ପିଇବାକୁ କୁହାଯାଇଥିଲା | ଅନୁସନ୍ଧାନକାରୀମାନେ ନିଜେ କୋକୋ ବିନ୍ କିଣି ଭଜା କରି ନିଜ ଲ୍ୟାବରେ ରଖିଥିଲେ, ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ ସମୟରେ ଏହା ବହୁ ପରିମାଣର ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ହରାଇବ ନାହିଁ ବୋଲି ସେମାନେ କୋକୋ ପାଉଡରକୁ ମଧ୍ୟ ବିଶ୍ଳେଷଣ କରିଥିଲେ |
କୋକୋ ପାନୀୟ ପିଇବାର ଲାଭ:
ମିଠା କୋକୋ ପାନୀୟ ପିଇଥିବା ଗ୍ରୁପ ପୁରୁଷମାନଙ୍କର HDL ସ୍ତରରେ ୨୪% ବୃଦ୍ଧି ଦେଖାଦେଲା | ଦ୍ୱିତୀୟ ଗୋଷ୍ଠୀ ପାଇଁ HDL ସ୍ତର ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଲା, କିନ୍ତୁ ଅଳ୍ପ ପରିମାଣରେ | ଅନୁସନ୍ଧାନକାରୀମାନେ ପୁରୁଷଙ୍କ LDL, କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ମଧ୍ୟ ପରୀକ୍ଷା କରିଥିଲେ | ଲ୍ୟାବ ପରୀକ୍ଷଣରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ ୧୨ ସପ୍ତାହ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଦୈନିକ ଯେଉଁମାନେ କୋକୋ ପିଇ ନଥିଲେ LDL କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ତାଙ୍କ ଅପେକ୍ଷା କୋକୋ ଖାଉଥିବା ପୁରୁଷମାନଙ୍କର LDL କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ଅକ୍ସିଡେସନ ପ୍ରତି ଅଧିକ ପ୍ରତିରୋଧୀ ଥିଲା | ପରୀକ୍ଷଣରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ ପଲିଫେନୋଲ ନାମକ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ କୋକୋରେ ମିଳିଥାଏ, ଯାହା ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ।
Comments are closed.