ଗରମ ଦିନରେ ଖାଉଛନ୍ତି କି ଅଦା ରସୁଣ…

ଗ୍ରୀଷ୍ମ ତୁରେ ତାପମାତ୍ରା ବଢ଼ିବା ସହିତ ପେଟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ରୋଗ ବଢିବାରେ ଲାଗେ । ଏହା ଘଟେ ଯେ ଉତ୍ତାପ ବଢିବା ସହିତ ଶରୀରରେ ଜଳର ଅଭାବ ଦେଖାଦେଇଥାଏ । ଏହି କାରଣରୁ, ସ୍ନାୟୁରେ କଠିନତା ରହିଥାଏ ଏବଂ ପେଟର ଉତ୍ତାପ ବୃଦ୍ଧି ସହିତ ଦାଗ ଏବଂ ପରିସ୍ରା ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟା ଅମଧ୍ୟ ଆରମ୍ଭ ହୁଏ । ଏହି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ତୁମେ ସେହ ସବୁ ଜିନିଷ ଖାଇବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରହିବା ଉଚିତ ଯାହା ପେଟକୁ ଗରମ କରେ ଏବଂ ପାଦରେ ଜଳିବା ଭଳି ସମସ୍ୟା ବଢାଏ । ଏହିପରି ଦୁଇଟି ଜିନିଷ ହେଉଛି ରସୁଣ ଏବଂ ଅଦା । ତେଣୁ, ଗ୍ରୀଷ୍ମ ସମୟରେ ରସୁଣ ଏବଂ ଅଦା ଖାଇବାର ଅସୁବିଧା ଜାଣନ୍ତୁ ।

ଗ୍ରୀଷ୍ମ ସମୟରେ ଅଦା ରସୁଣ ପାର୍ଶ୍ୱ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ।

୧. ପାଦରେ ଜଳିବା ଅନୁଭବ ବଢିପାରେ

ପାଦରେ ଜଳୁଥିବା ସେନ୍‌ସେସ୍‌ ପଛରେ ଗୋଟିଏ କାରଣ ହେଉଛି ରସୁଣ ଏବଂ ଅଦା ଖାଇବା । ହଁ, ପ୍ରକୃତରେ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ସମୟରେ ପାଦର ଜଳୁଥିବା ସେନ୍‌ସେସ୍‌ ଏବଂ କଠିନତାକୁ ଉତ୍ତାପ କ୍ରମ୍ପ କୁହାଯାଏ । ଏହି ଦୁଇଟି ଜିନିଷ, ରସୁଣ ଏବଂ ଅଦା, ପେଟର ଉତ୍ତାପକୁ ବଢାଇଥାଏ, ରକ୍ତ ସଞ୍ଚାଳନକୁ ପ୍ରଭାବିତ କରିଥାଏ ଏବଂ ତା’ପରେ ପାଦରେ ଜଳିବା ଅନୁଭବ କରିଥାଏ ।

୨. ପେଟ ବୃଦ୍ଧି ଏବଂ ପେଟ ସମସ୍ୟା

ଗ୍ରୀଷ୍ମରେ ରସୁଣ ଏବଂ ଅଦା ଖାଇବାର ଅନ୍ୟତମ ଅସୁବିଧା ହେଉଛି ପେଟ ବୃଦ୍ଧ । ଏହାର କାରଣ ହେଉଛି ପେଟ ବୃଦ୍ଧି ଦ୍ୱାରା ପେଟ ଯନ୍ତ୍ରଣା, ଅଦୃଶ୍ୟତା ଏବଂ ଗ୍ୟାସ୍‌ ହୋଇପାରେ । କେବଳ ଏତିକି ନୁହେଁ, ଏହି ସମସ୍ୟାଗୁଡ଼ିକ ସମୟ ସମୟରେ ଆପଣଙ୍କୁ କଷ୍ଟ ଦେଇପାରେ । ତେଣୁ, ଯଦି ଆପଣ ପେଟକୁ ଥଣ୍ଡା ରଖିବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି ଏବଂ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ପେଟ ଜନିତ ସମସ୍ୟାରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତି, ତେବେ ଏହି ଦୁଇଟି ଜିନିଷର ଗ୍ରହଣକୁ ହ୍ରାସ କରନ୍ତୁ ।

୩. ପିମ୍ପଲ୍‌ ଶରୀର ଉପରେ ବାହାରିପାରେ ।

ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ରସୁଣ ଏବଂ ଅଦାକୁ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରର ଚମକ ଆସିପାରେ । ଏହି ଦାଗ ପ୍ରକୃତରେ ପେଟର ଉତ୍ତାପ ବୃଦ୍ଧି ହେତୁ ହୋଇଥାଏ ଏବଂ ଏହା ଶରୀରରେ ବିଷାକ୍ତ ପଦାର୍ଥର ବୃଦ୍ଧି ହେତୁ ମଧ୍ୟ ହୋଇପାରେ । ତେଣୁ, ଗ୍ରୀଷ୍ମ ସମୟରେ ଆପଣ ଉଭୟଙ୍କ ଗ୍ରହଣକୁ ହ୍ରାସ କରିବା ଉଚିତ୍‌ । ତେଣୁ, ଆପଣ ଏହି ସମସ୍ୟାରୁ ଦୂରରେ ରୁହନ୍ତୁ ।

Comments are closed.