ନାଲି ଚା ‘ ପିଇବାର ଫାଇଦା…

ଚା ଆମ ଭାରତୀୟଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ଭାବନା | ସେଥିପାଇଁ ଚା ’ଦୁଖ ହେଉ କିମ୍ବା ସୁଖ ହେଉ ପ୍ରତ୍ୟେକ ସମୟରେ ଚା’ ସ୍ମରଣ କରାଯାଏ | ଏହା ଏପରି ଏକ ଲୋକପ୍ରିୟ ପାନ ଯାହା ବିନା କିଛି ଲୋକଙ୍କ ସକାଳ ଅସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଟେ | ଚା ପ୍ରେମୀମାନେ ସକାଳୁ ଉଠିବା ମାତ୍ରେ ଚା ପିଅନ୍ତି | ତା’ପରେ ସନ୍ଧ୍ୟା ସୁଦ୍ଧା ସ୍ନାକ୍ସ ପାଇଁ ଚା ’ଆବଶ୍ୟକ ହୁଏ | ସାକ୍ଷାତ ଏବଂ କଥାବାର୍ତ୍ତା ପାଇଁ ଚା ମଧ୍ୟ ଆବଶ୍ୟକ | ଯଦିଓ ଗ୍ରୀନ୍ ଟି, ବ୍ଲାକ୍ ଚା, ଧଳା ଚା, ହର୍ବାଲ୍ ଚା, କାମୋମାଇଲ୍ ଚା ଇତ୍ୟାଦି ଅନେକ ପ୍ରକାରର ଚା ଅଛି … କିନ୍ତୁ ଆଜି ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଚା ’ଦିବସ ଅବସରରେ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କଳା ଚା ପିଇବାର କିଛି ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ଉପକାର ବିଷୟରେ କହିବୁ |

ଏହାପୂର୍ବରୁ, ଆପଣଙ୍କୁ କହିବା ଯେ 2005 ମସିହାରେ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଚା ଦିବସ ପାଳନ କରାଯାଇଥିଲା। ଏହା ପରେ ଭିଏତନାମ, ଇଣ୍ଡୋନେସିଆ, ନେପାଳ, ଉଗାଣ୍ଡା, ତାଞ୍ଜାନିଆ ସମେତ ଅନ୍ୟ ଚା ଉତ୍ପାଦନକାରୀ ଦେଶରେ ଏହି ଦିନ ପାଳନ କରାଯାଇଥିଲା। ମିଳିତ ଜାତିସଂଘ ସାଧାରଣ ସଭା 2019 ଦ୍ୱାରା 2019 ରେ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଚା ଦିବସ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଇଥିଲା।

କଳା ଚା ପିଇବାର ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ଲାଭ |
୧ . କଳା ଚା ପିଇବା ହୃଦୟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖେ | ବାସ୍ତବରେ ଦଳ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟକୁ ଫ୍ଲାଭୋନାଏଡ୍ କୁହାଯାଏ, ଏହା ହୃଦୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ | କଳା ଚା ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ବିପି ଏବଂ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ଅଧିକ ରହିଥାଏ ଏବଂ ଏହା ଆପଣଙ୍କ ହୃଦୟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖେ |

କଳା ଚା ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣଙ୍କ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ସୁସ୍ଥ ରହିଥାଏ, ଏଥିରେ ଥିବା ପଲିଫେନୋଲ ଭଲ ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିଥାଏ, ଏହା ପେଟ ସଂକ୍ରମଣକୁ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ |

୩. କେତେକ ଅଧ୍ୟୟନ ଅନୁଯାୟୀ, ସିଗାରେଟ୍ ଟାଣିବା ଦ୍ୱାରା ଫୁସଫୁସରେ ହୋଇଥିବା କ୍ଷତି ହ୍ରାସ କରିବାରେ କଳା ଚା ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏହା ମଧ୍ୟ ଷ୍ଟ୍ରୋକର ଆଶଙ୍କା ହ୍ରାସ କରିଥାଏ | କମ୍ କ୍ୟାଫେନ୍ କମ୍ କ୍ୟାଲୋରୀ ଏବଂ କମ୍ କ୍ୟାଲୋରୀ ପାନୀୟ ଭାବରେ ବ୍ଲକ୍ ଏକ ଉତ୍ତମ ପାନୀୟ |

୪. ଜାତୀୟ କର୍କଟ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ଦ୍ୱାରା କରାଯାଇଥିବା ଅଧ୍ୟୟନରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ କଳା ଚା’ରେ ଥିବା ପଲିଫେନୋଲ୍ ଟ୍ୟୁମର ବିକାଶର ଆଶଙ୍କା ହ୍ରାସ କରିଥାଏ। ଏହା ଚର୍ମ ସ୍ତନ, ଫୁସଫୁସ ଏବଂ ପ୍ରୋଷ୍ଟେଟ କର୍କଟ ରୋଗର ଆଶଙ୍କା ହ୍ରାସ କରିଥାଏ |

5. କଳା ଚା’ରେ କଫିନ୍ ଏବଂ ଏକ ପ୍ରକାର ଆମିନୋ ଏସିଡ୍ ଥାଏ ଯାହାକି l-theanine ଯାହା ଫୋକସରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ |

୬. କଳା ଚା ପିଇବା ଆପଣଙ୍କ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିକୁ ମଧ୍ୟ ମଜବୁତ କରିଥାଏ, ଏଥିରେ ଥିବା ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଗୁଣ ଭାଇରାଲ ସଂକ୍ରମଣକୁ ରୋକିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ |

Comments are closed.