ଏହି ସବୁ ପରିବା ଖାଉଥିଲେ ସାବଧାନ ! ହୋଇପାରେ ଘାତକ

ପିଲାଦିନରୁ ଆଜି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସବୁଜ ପନିପରିବା ଖାଇବାର ଲାଭ ଆପଣ ନିଶ୍ଚୟ ଶୁଣିଥିବେ | ଏହା ମଧ୍ୟ ସତ ଅଟେ | ସବୁଜ ପନିପରିବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ | ଏହା ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱରେ ପରିପୂର୍ଣ୍ଣ | ଏହାର କାରଣ ହେଉଛି ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାରତୀୟ ଘରେ ସବୁଜ ପନିପରିବା ବହୁତ ଜୋରରେ ଖିଆଯାଏ | କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ସବୁଜ ପନିପରିବା ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ନୁହେଁ | ସବୁଜ ପନିପରିବା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କିଛି ଲୋକ ମଧ୍ୟ କ୍ଷତିଗ୍ରସ୍ତ ହୁଅନ୍ତି | ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କାହା ପାଇଁ ସବୁଜ ପନିପରିବା ଲାଭଦାୟକ ନୁହେଁ |

ପାଳଙ୍ଗ – ଶାଗୁଣା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କିଡନୀ ପଥର ସମସ୍ୟା ହୋଇପାରେ | ବାସ୍ତବରେ, ଆଖିରେ ବହୁତ ଅକ୍ସାଲେଟ୍ ଏସିଡ୍ ଥାଏ | ଅଧିକ ପାଲକ୍ ଖାଇ କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଅକ୍ସାଲେଟ୍ ସୃଷ୍ଟି ହେବାକୁ ଲାଗେ, ଯେଉଁ କାରଣରୁ ପଥର ବଢିଥାଏ | କିଡନୀ ଅକ୍ସାଲେଟ୍କୁ ସଠିକ୍ ଭାବରେ ଫିଲ୍ଟର୍ କରିବାରେ ସକ୍ଷମ ହୁଏ ନାହିଁ ଏବଂ ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ ପଥର ଗଠନ ଆରମ୍ଭ ହୁଏ | ପାଳଙ୍ଗ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହଜମ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟା ମଧ୍ୟ ହୋଇପାରେ | ପାଲକରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣର ଭିଟାମିନ୍ ମିଳିଥାଏ | ଯଦି ଆପଣ ରକ୍ତ-ପତଳା ଆଣ୍ଟି-କୋଏଗୁଲେଟିଂ ଔଷଧ ଖାଉଛନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ଅଧିକ ପାଳଙ୍ଗ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ, ଏହା ରକ୍ତ ଜମାଟ ବାନ୍ଧିବା ସମସ୍ୟାକୁ ବଢିଇପାରେ |

ଭେଣ୍ଡି – ଯଦିଓ ଭେଣ୍ଡି ଖାଇବାର ଅନେକ ଉପକାର ଅଛି, କିନ୍ତୁ ଯଦି ଭେଣ୍ଡି ଅଧିକ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ଗ୍ୟାସ୍ କ୍ରମ୍ପ, ଫୁଲିବା ଏବଂ ଝାଡ଼ା ପରି ପାକସ୍ଥଳୀ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ |ଭେଣ୍ଡି ଅକ୍ସାଲେଟର ପରିମାଣ ଅଧିକ, ଯାହା କିଡନୀ ପଥରର ବିପଦକୁ ମଧ୍ୟ ବଢାଇପାରେ | ଯେଉଁମାନଙ୍କର କିଡନୀ ସମସ୍ୟା ରହିଛି, ସେମାନେ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରହିବା ଉଚିତ୍ |

ବ୍ରୋକୋଲି- ବ୍ରୋକୋଲି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମଧ୍ୟ କ୍ଷତି ହୋଇପାରେ | ବାସ୍ତବରେ ଯେଉଁମାନଙ୍କର ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ଦୁର୍ବଳ | ସେମାନେ ବ୍ରୋକୋଲି ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ | କାରଣ ଏହା ହଜମକାରୀ ଏନଜାଇମକୁ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଏ | ଏହା ଖାଦ୍ୟ ହଜମକୁ ରୋକିଥାଏ | ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ହାଇପୋଥାଇରଏଡାଇଜିମ୍ ରେ ପୀଡିତ ଲୋକମାନେ ମଧ୍ୟ ବ୍ରୋକୋଲି ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ କାରଣ ଏହା ଥାଇରଏଡ୍ ସମସ୍ୟାକୁ ମଧ୍ୟ ବଢାଇଥାଏ |

ଫୁଲକୋବି- ଫୁଲକୋବି ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କିଡନୀ ପଥର ସମସ୍ୟା ହୋଇପାରେ | ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଏହି ଗ୍ୟାସ ବିଷୟରେ ଅଭିଯୋଗ ମଧ୍ୟ ହୋଇପାରେ | ଯିଏ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ବୃଦ୍ଧି କରିଛି, ସେ ମଧ୍ୟ ଏହାର ବ୍ୟବହାରରୁ ଦୂରେଇ ରହିବା ଉଚିତ୍ |

ମଟର- ସବୁଜ ମଟର ଖାଇବା ଶରୀରରେ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ବଢ଼ାଇଥାଏ, ଯାହା ଗଣ୍ଠିରେ ଯନ୍ତ୍ରଣା ବଢିଇଥାଏ | ଯଦି ଆପଣ ଆର୍ଥ୍ରାଇଟିସରେ ପୀଡିତ, ତେବେ ଆପଣ ମଟର ଖାଇବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରହିବା ଉଚିତ୍ |

Comments are closed.